Reasons to be cheerful... en andere columns

In 2020 recenseerde ik iedere week een onrecenseerbare zaak: een citytrip naar Grolloo, mijn tante Riet, Valentijnsdag, Groene vingers of Belasting betalen.  In 2021 screef ik vrolijk door, maar wel over een ander thema. Ik ging mijn mopperige kant uitdagen door mijn lezers te vergasten op een reden om vrolijk te zijn. Dat moest lukken, dacht ik. Halverwege het jaar ben ik gestrand. Inmiddels schrijf ik op onregelmatige basis weer columns voor sociale media en voor De Hipkrant, het tijdschrift van Podium De Hip in Deventer.  En er wordt weer veel gemopperd...

Reasons to be cheerful pt. IX: Goede koffie

Reasons to be cheerful pt. IX: Goede koffie

05-03-2021

Er zijn lieden bij mij op kantoor die er met gemak vijf Senseo’s per dag doorheen drinken. Onbegrijpelijk. Zelfs zo onbegrijpelijk dat in 2013, twaalf jaar na de introductie van dit onnozele apparaat, Douwe Egberts-topman Bennink zich tegenover De Volkskrant kritisch uitliet over de smaak van nota bene zijn eigen uitvinding, en over de 'kwaliteitsperceptie bij de consument’.
Lees verder

Reasons to be cheerful pt. VIII: Knoopcelbatterijen

Reasons to be cheerful pt. VIII: Knoopcelbatterijen

28-02-2021

Als je iedere week anderen blij wilt maken met iets wat jou blij maakt, leg je de lat hoog. Zeker in deze tijd.
Lees verder

Reasons to be cheerful pt. VII.  De eerste lentezon

Reasons to be cheerful pt. VII. De eerste lentezon

24-02-2021

Een paar dagen geleden stap ik goedgemutst, maar met onbedekt hoofd, op de fiets naar mijn beste vriend P.
Lees verder

Reasons to be cheerful pt. VI: 2- voor-de-prijs-van-1

Reasons to be cheerful pt. VI: 2- voor-de-prijs-van-1

14-02-2021

Vroeger was het bij ons thuis geen vetpot, maar ook weer niet armoe troef. Mijn vader had als conciërge van een zalencomplex een redelijk salaris, maar er moesten natuurlijk wel vier kinderen gekleed en gevoed worden.
Lees verder

Reasons to be cheerful pt. V: Discover weekly!

Reasons to be cheerful pt. V: Discover weekly!

06-02-2021

Op 11 februari 1978 kwam de eerste langspeler uit van Nina Hagen. Popmuziek was tot dan toe – in ieder geval in mijn universum - een strikt Engelstalige aangelegenheid.
Lees verder

Reasons to be cheerful part IV: Het lengen der dagen

Reasons to be cheerful part IV: Het lengen der dagen

30-01-2021

Netflix is tegenwoordig in dit huis onze beste vriend. Al duurt het vaak wel even voordat we ons met sloffen, dekentjes en een kopje thee op de bank hebben gesetteld.
Lees verder

Reasons to be cheerful part III:  de snooze button van Facebook

Reasons to be cheerful part III: de snooze button van Facebook

24-01-2021

Er was een tijd dat je met iedere vage bekende die zich aandiende, vrienden werd op Facebook. De afgelopen jaren doken er op mijn tijdlijn om die reden allerlei neven, achternichten, oudtantes, ex-vriendinnen, kindervriendjes en oud-collega’s op, waarmee ik daarvoor – soms met enige tegenzin – vrienden was geworden op dit sociale platform.
Lees verder

 Reasons to be cheerful part II:  Zwerfvuil rapen

Reasons to be cheerful part II: Zwerfvuil rapen

15-01-2021

Zoals u wellicht weet, ga ik af en toe goedgemutst mijn buurtje door om platgetrapte blikjes Red Bull, lege flesjes cola, afgedankte condooms en leeggerookte wietzakjes van straat te rapen.
Lees verder

2021

2021

31-12-2020

Na 52 keer iets onrecenseerbaars desalniettemin van sterren te hebben voorzien, sluit ik het jaar af zoals ik ben begonnen: met een recensie van het jaar dat komen gaat.
Lees verder

Kerstboodschappen doen

Kerstboodschappen doen

24-12-2020

Voor velen is Kerst het summum van gezelligheid, genot, vreterij en drankzucht. Voor sommigen is het nog altijd een piepklein momentje van inkeer, maar daar ga ik u verder niet mee lastig vallen.
Lees verder

« 123456»