Reasons to be cheerful... en andere columns

In 2020 recenseerde ik iedere week een onrecenseerbare zaak: een citytrip naar Grolloo, mijn tante Riet, Valentijnsdag, Groene vingers of Belasting betalen.  In 2021 screef ik vrolijk door, maar wel over een ander thema. Ik ging mijn mopperige kant uitdagen door mijn lezers te vergasten op een reden om vrolijk te zijn. Dat moest lukken, dacht ik. Halverwege het jaar ben ik gestrand. Inmiddels schrijf ik op onregelmatige basis weer columns voor sociale media en voor De Hipkrant, het tijdschrift van Podium De Hip in Deventer.  En er wordt weer veel gemopperd...

Dor hout

Dor hout

18-12-2020

Ik heb vanochtend in het verpleegtehuis St. Jurrien in D. een bezoek gebracht aan een ‘stuk dor hout van de samenleving’, zoals sommige Corona-dwarsdenkers 80-plussers menen te moeten omschrijven. Ik bedoel natuurlijk mijn voormalige schoonmoeder. Bijna twintig jaar was zij de oma die iedere week – door weer en wind - vanuit haar woonplaats B.
Lees verder

Tranquilo met een D

Tranquilo met een D

12-12-2020

Ik weet niet hoe het u het afgelopen jaar is vergaan, maar bij ons thuis was het nogal ‘tranquilo’, met een d.
Lees verder

Onze schoonmaakster

Onze schoonmaakster

04-12-2020

Sinds een jaar of twee komt er bij ons thuis iedere week een schoonmaakster. Voor alle duidelijkheid: het is niet zo dat ik een luxepaard ben dat zijn handen niet vies wil maken en ik categorisch weiger om te stofzuigen, laat staan een stofzuigerzak te verwisselen.
Lees verder

Mooi van lelijkheid

Mooi van lelijkheid

28-11-2020

We kwamen er vroeger heel graag, bij tante Nel en ome Klaas. Tante Nel pafte met veel plezier de hele dag mentholsigaretjes weg van het merk Belinda.
Lees verder

Het Nederlandse omroepbestel

Het Nederlandse omroepbestel

20-11-2020

Ik geef toe, ik ben er een beetje laat mee. Maar met jullie hulp, lieve lezertjes, moet het lukken: Omroep Bert.
Lees verder

Kerstversiering

Kerstversiering

14-11-2020

The world is turnin', I hope it don't turn away, The world is turnin', I hope it don't turn away.
Lees verder

De Nederlandse vlag

De Nederlandse vlag

06-11-2020

Wij hadden vroeger thuis een enorme vlag, en een vlaggenmast. Ik schat wel een meter of 10 hoog.
Lees verder

Vrijspraak voor Jos B.

Vrijspraak voor Jos B.

30-10-2020

Maatschappijleer. Dat was toch het vak waar je vroeger op school graag een uiltje bij knapte. Eerste Kamer, Tweede Kamer, Kabinet, Ministeriële verantwoordelijkheid, de scheiding der machten, vrijheid van meningsuiting, het principe van de rechtsstaat.
Lees verder

Wandelen met de baas

Wandelen met de baas

23-10-2020

Stel: je bent een hond. Een Golden Retriever. Ik noem je voor het gemak even Bello. Maar het mag wat mij betreft ook Sam, Bobby, Kuifje, Spike of Rocky zijn.
Lees verder

Winstmaximalisatie

Winstmaximalisatie

15-10-2020

Winstmaximalisatie, kent u die uitdrukking? Ik moest er aan denken toen ik mezelf een paar jaar geleden trakteerde op een gloednieuwe iPhone.
Lees verder

« 123456»