Reasons to be cheerful... en andere columns

In 2020 recenseerde ik iedere week een onrecenseerbare zaak: een citytrip naar Grolloo, mijn tante Riet, Valentijnsdag, Groene vingers of Belasting betalen.  In 2021 screef ik vrolijk door, maar wel over een ander thema. Ik ging mijn mopperige kant uitdagen door mijn lezers te vergasten op een reden om vrolijk te zijn. Dat moest lukken, dacht ik. Halverwege het jaar ben ik gestrand. Inmiddels schrijf ik op onregelmatige basis weer columns voor sociale media en voor De Hipkrant, het tijdschrift van Podium De Hip in Deventer.  En er wordt weer veel gemopperd...

Kerstversiering

Kerstversiering

14-11-2020

The world is turnin', I hope it don't turn away, The world is turnin', I hope it don't turn away. All my pictures are fallin' from the wall where I placed them yesterday. The world is turnin', I hope it don't turn away. On the beach, Neil Young Deze week deed de herfst zijn intrede.
Lees verder

De Nederlandse vlag

De Nederlandse vlag

06-11-2020

Wij hadden vroeger thuis een enorme vlag, en een vlaggenmast. Ik schat wel een meter of 10 hoog.
Lees verder

Vrijspraak voor Jos B.

Vrijspraak voor Jos B.

30-10-2020

Maatschappijleer. Dat was toch het vak waar je vroeger op school graag een uiltje bij knapte. Eerste Kamer, Tweede Kamer, Kabinet, Ministeriële verantwoordelijkheid, de scheiding der machten, vrijheid van meningsuiting, het principe van de rechtsstaat.
Lees verder

Wandelen met de baas

Wandelen met de baas

23-10-2020

Stel: je bent een hond. Een Golden Retriever. Ik noem je voor het gemak even Bello. Maar het mag wat mij betreft ook Sam, Bobby, Kuifje, Spike of Rocky zijn.
Lees verder

Winstmaximalisatie

Winstmaximalisatie

15-10-2020

Winstmaximalisatie, kent u die uitdrukking? Ik moest er aan denken toen ik mezelf een paar jaar geleden trakteerde op een gloednieuwe iPhone.
Lees verder

Birkenstocks

Birkenstocks

06-10-2020

Ik ben zelf een groot liefhebber van de betere schoen. Kleding maken de man, maar dan moet de basis wel goed zijn.
Lees verder

Groene vingers

Groene vingers

03-10-2020

Ik mag in mijn vrije tijd graag met mijn handen in de aarde wroeten. Toen mijn vriendin en ik nog apart woonden, was ik dan ook vaak in haar tuin te vinden om daar al onkruid trekkend het volle hoofd te ledigen.
Lees verder

Valentijnsdag!

Valentijnsdag!

14-02-2020 | Ditjes

Er zijn maar weinig hoogtijdagen waar ik echt een hekel aan heb. Kindje geboren? Koningsdag? Hemelvaart? De Bathemse Kermis? Mijn verjaardag? De buurtbarbeque? Zolang ik er iets bij kan drinken, uit een fles die meer heeft gekost dan 7 euro en 49 cent, hoort u mij niet klagen.
Lees verder

Een rokertje opsteken

Een rokertje opsteken

08-02-2020

Mijn vader mocht vroeger graag een rokertje opsteken. Een zware Caballero zonder filter. Dat deed hij buiten én binnen.
Lees verder

Het jaar 2020

Het jaar 2020

02-02-2020

2020. Ik kan er kort over zijn. Het wordt net zo'n jaar als 2019. Een jaar waarin iedereen zich wederom vooral druk maakt over de effecten van vervuiling (minder snel, minder boer, minder groei), maar niet over de vervuiling zelf.
Lees verder

« 12345