Reasons to be cheerful... en andere columns

In 2020 recenseerde ik iedere week een onrecenseerbare zaak: een citytrip naar Grolloo, mijn tante Riet, Valentijnsdag, Groene vingers of Belasting betalen.  In 2021 screef ik vrolijk door, maar wel over een ander thema. Ik ging mijn mopperige kant uitdagen door mijn lezers te vergasten op een reden om vrolijk te zijn. Dat moest lukken, dacht ik. Halverwege het jaar ben ik gestrand. Inmiddels schrijf ik op onregelmatige basis weer columns voor sociale media en voor De Hipkrant, het tijdschrift van Podium De Hip in Deventer.  En er wordt weer veel gemopperd...

Birkenstocks

Birkenstocks

06-10-2020

Ik ben zelf een groot liefhebber van de betere schoen. Kleding maken de man, maar dan moet de basis wel goed zijn. En die basis zijn in mijn geval een paar modieuze, maar ook weer niet te modieuze, herenschoenen van Floris van Bommel. Het mag wat kosten, maar je zult mij ook weer niet zien lopen in peperdure Louboutins of customized Nikes.
Lees verder

Groene vingers

Groene vingers

03-10-2020

Ik mag in mijn vrije tijd graag met mijn handen in de aarde wroeten. Toen mijn vriendin en ik nog apart woonden, was ik dan ook vaak in haar tuin te vinden om daar al onkruid trekkend het volle hoofd te ledigen.
Lees verder

Valentijnsdag!

Valentijnsdag!

14-02-2020 | Ditjes

Er zijn maar weinig hoogtijdagen waar ik echt een hekel aan heb. Kindje geboren? Koningsdag? Hemelvaart? De Bathemse Kermis? Mijn verjaardag? De buurtbarbeque? Zolang ik er iets bij kan drinken, uit een fles die meer heeft gekost dan 7 euro en 49 cent, hoort u mij niet klagen.
Lees verder

Een rokertje opsteken

Een rokertje opsteken

08-02-2020

Mijn vader mocht vroeger graag een rokertje opsteken. Een zware Caballero zonder filter. Dat deed hij buiten én binnen.
Lees verder

Het jaar 2020

Het jaar 2020

02-02-2020

2020. Ik kan er kort over zijn. Het wordt net zo'n jaar als 2019. Een jaar waarin iedereen zich wederom vooral druk maakt over de effecten van vervuiling (minder snel, minder boer, minder groei), maar niet over de vervuiling zelf.
Lees verder

« 123456