Kijk op schrijven

Wat vind ik belangrijk in mijn vak? Goed schrijfwerk afleveren. Dat wil zeggen: foutloos, zo kort als het kan (maar zo lang als het moet), helder en verhelderend, met een losse toets en afgestemd op de doelgroep. Ik heb niet veel op met hoogdravende communicatieplannen en -strategieën. Daar is nog nooit iemand beter van gaan communiceren, leert mijn ervaring. Communicatie moet je gewoon doen. Maar natuurlijk niet als een kip zonder kop gaan kakelen. Tekst en taal verdienen aandacht.

Ik houd mij steeds meer bezig met nieuwe, online media. Ik denk mee over de inhoud van websites, schrijf 'zoekmachinebestendige' webteksten, maak vlotte digitale nieuwsbrieven en ben contentmanager van een grote website. Een spannende nieuwe wereld waarin je als tekstschrijver snelheid aan actualiteit en accuratesse moet zien te koppelen.