2021: 52 Reasons to be cheerful!

In 2020 recenseerde ik iedere week een onrecenseerbare zaak: een citytrip naar Grolloo, mijn tante Riet, Valentijnsdag, Groene vingers of Belasting betalen.  Ik heb er inmiddels 52 plus 1 bonusrecensies opzitten. Daar ga ik het bij laten. Er komt een boekje aan voor wie het nog eens rustig wil nalezen: Een onrecenseerbaar jaar. Het wordt een prachtig boekje, al zeg ik het zelf. Voor 15 euro en een paar postzegels is het van jou. Ergens eind april begin mei komt het uit.

Bestel 'Een onrecenseerbaar jaar': KLIK HIER

Laat ik u nu verder in de steek? Welzeker niet. Bert schrijft in 2021 vrolijk door, maar wel over een ander thema. Ik ga mijn mopperige kant uitdagen door u 52 keer te vergasten op een reden om vrolijk te zijn. Dat moet lukken in 2021, waarin er naar ik aanneem weer wat meer gelegenheid is voor 'Sex and Drugs and Rock 'n Roll', een festivalletje hier en daar en blond schuimend bier op een terras. Het worden 52 Reasons to be Cheerful! Die titel is trouwens ordinair gejat van het briljante nummer reasons to be cheerful (part 3) van Ian Dury and the Blockheads. dan hoeft u mij ook niet meer van plagiaat te beschuldigen...

Reasons to be cheerful part IV: Het lengen der dagen

Reasons to be cheerful part IV: Het lengen der dagen

30-01-2021

Netflix is tegenwoordig in dit huis onze beste vriend. Al duurt het vaak wel even voordat we ons met sloffen, dekentjes en een kopje thee op de bank hebben gesetteld. Want in een gezin met vijf is een film naar ieders keuze uitzoeken weliswaar een regelrechte ramp; ook als je slechts met zijn drietjes bent, is het meestal wel een dingetje.
Lees verder

Reasons to be cheerful part III:  de snooze button van Facebook

Reasons to be cheerful part III: de snooze button van Facebook

24-01-2021

Er was een tijd dat je met iedere vage bekende die zich aandiende, vrienden werd op Facebook. De afgelopen jaren doken er op mijn tijdlijn om die reden allerlei neven, achternichten, oudtantes, ex-vriendinnen, kindervriendjes en oud-collega’s op, waarmee ik daarvoor – soms met enige tegenzin – vrienden was geworden op dit sociale platform.
Lees verder

 Reasons to be cheerful part II:  Zwerfvuil rapen

Reasons to be cheerful part II: Zwerfvuil rapen

15-01-2021

Zoals u wellicht weet, ga ik af en toe goedgemutst mijn buurtje door om platgetrapte blikjes Red Bull, lege flesjes cola, afgedankte condooms en leeggerookte wietzakjes van straat te rapen.
Lees verder

2021

2021

31-12-2020

Na 52 keer iets onrecenseerbaars desalniettemin van sterren te hebben voorzien, sluit ik het jaar af zoals ik ben begonnen: met een recensie van het jaar dat komen gaat.
Lees verder

Kerstboodschappen doen

Kerstboodschappen doen

24-12-2020

Voor velen is Kerst het summum van gezelligheid, genot, vreterij en drankzucht. Voor sommigen is het nog altijd een piepklein momentje van inkeer, maar daar ga ik u verder niet mee lastig vallen.
Lees verder

Dor hout

Dor hout

18-12-2020

Ik heb vanochtend in het verpleegtehuis St. Jurrien in D. een bezoek gebracht aan een ‘stuk dor hout van de samenleving’, zoals sommige Corona-dwarsdenkers 80-plussers menen te moeten omschrijven.
Lees verder

Tranquilo met een D

Tranquilo met een D

12-12-2020

Ik weet niet hoe het u het afgelopen jaar is vergaan, maar bij ons thuis was het nogal ‘tranquilo’, met een d.
Lees verder

Onze schoonmaakster

Onze schoonmaakster

04-12-2020

Sinds een jaar of twee komt er bij ons thuis iedere week een schoonmaakster. Voor alle duidelijkheid: het is niet zo dat ik een luxepaard ben dat zijn handen niet vies wil maken en ik categorisch weiger om te stofzuigen, laat staan een stofzuigerzak te verwisselen.
Lees verder

Mooi van lelijkheid

Mooi van lelijkheid

28-11-2020

We kwamen er vroeger heel graag, bij tante Nel en ome Klaas. Tante Nel pafte met veel plezier de hele dag mentholsigaretjes weg van het merk Belinda.
Lees verder

Het Nederlandse omroepbestel

Het Nederlandse omroepbestel

20-11-2020

Ik geef toe, ik ben er een beetje laat mee. Maar met jullie hulp, lieve lezertjes, moet het lukken: Omroep Bert.
Lees verder

« 123»