2021: 52 Reasons to be cheerful!

In 2020 recenseerde ik iedere week een onrecenseerbare zaak: een citytrip naar Grolloo, mijn tante Riet, Valentijnsdag, Groene vingers of Belasting betalen.  Ik heb er inmiddels 52 plus 1 bonusrecensies opzitten. Daar ga ik het bij laten. Er komt een boekje aan voor wie het nog eens rustig wil nalezen: Een onrecenseerbaar jaar. Het wordt een prachtig boekje, al zeg ik het zelf. Voor 15 euro en een paar postzegels is het van jou. Ergens eind april begin mei komt het uit.

Bestel 'Een onrecenseerbaar jaar': KLIK HIER

Laat ik u nu verder in de steek? Welzeker niet. Bert schrijft in 2021 vrolijk door, maar wel over een ander thema. Ik ga mijn mopperige kant uitdagen door u 52 keer te vergasten op een reden om vrolijk te zijn. Dat moet lukken in 2021, waarin er naar ik aanneem weer wat meer gelegenheid is voor 'Sex and Drugs and Rock 'n Roll', een festivalletje hier en daar en blond schuimend bier op een terras. Het worden 52 Reasons to be Cheerful! Die titel is trouwens ordinair gejat van het briljante nummer reasons to be cheerful (part 3) van Ian Dury and the Blockheads. dan hoeft u mij ook niet meer van plagiaat te beschuldigen...

Reasons to be cheerful pt X: Klimaatlawaai maken

Reasons to be cheerful pt X: Klimaatlawaai maken

15-03-2021

Bert en demonstreren: het voelt altijd een beetje ongemakkelijk. Maar het voelde op zondag 14 maart nog net iets ongemakkelijker om het niet te doen. Voor iemand die iedere week ten minste één stukje tikt waarin het woord klimaatadaptatie, of klimaatmitigatie, of verdroging voorkomt, maar vaker alle drie, voor iemand die al jarenlang deugdelijke, zeer alarmerende presentaties onder ogen krijgt van klimaatwetenschappers over de aard en de omvang van klimaatverandering, was de keuze uiteindelijk toch niet zo heel moeilijk.
Lees verder

Reasons to be cheerful pt. IX: Goede koffie

Reasons to be cheerful pt. IX: Goede koffie

05-03-2021

Er zijn lieden bij mij op kantoor die er met gemak vijf Senseo’s per dag doorheen drinken.
Lees verder

Reasons to be cheerful pt. VIII: Knoopcelbatterijen

Reasons to be cheerful pt. VIII: Knoopcelbatterijen

28-02-2021

Als je iedere week anderen blij wilt maken met iets wat jou blij maakt, leg je de lat hoog. Zeker in deze tijd.
Lees verder

Reasons to be cheerful pt. VII.  De eerste lentezon

Reasons to be cheerful pt. VII. De eerste lentezon

24-02-2021

Een paar dagen geleden stap ik goedgemutst, maar met onbedekt hoofd, op de fiets naar mijn beste vriend P.
Lees verder

Reasons to be cheerful pt. VI: 2- voor-de-prijs-van-1

Reasons to be cheerful pt. VI: 2- voor-de-prijs-van-1

14-02-2021

Vroeger was het bij ons thuis geen vetpot, maar ook weer niet armoe troef. Mijn vader had als conciërge van een zalencomplex een redelijk salaris, maar er moesten natuurlijk wel vier kinderen gekleed en gevoed worden.
Lees verder

Reasons to be cheerful pt. V: Discover weekly!

Reasons to be cheerful pt. V: Discover weekly!

06-02-2021

Op 11 februari 1978 kwam de eerste langspeler uit van Nina Hagen. Popmuziek was tot dan toe – in ieder geval in mijn universum - een strikt Engelstalige aangelegenheid.
Lees verder

Reasons to be cheerful part IV: Het lengen der dagen

Reasons to be cheerful part IV: Het lengen der dagen

30-01-2021

Netflix is tegenwoordig in dit huis onze beste vriend. Al duurt het vaak wel even voordat we ons met sloffen, dekentjes en een kopje thee op de bank hebben gesetteld.
Lees verder

Reasons to be cheerful part III:  de snooze button van Facebook

Reasons to be cheerful part III: de snooze button van Facebook

24-01-2021

Er was een tijd dat je met iedere vage bekende die zich aandiende, vrienden werd op Facebook. De afgelopen jaren doken er op mijn tijdlijn om die reden allerlei neven, achternichten, oudtantes, ex-vriendinnen, kindervriendjes en oud-collega’s op, waarmee ik daarvoor – soms met enige tegenzin – vrienden was geworden op dit sociale platform.
Lees verder

 Reasons to be cheerful part II:  Zwerfvuil rapen

Reasons to be cheerful part II: Zwerfvuil rapen

15-01-2021

Zoals u wellicht weet, ga ik af en toe goedgemutst mijn buurtje door om platgetrapte blikjes Red Bull, lege flesjes cola, afgedankte condooms en leeggerookte wietzakjes van straat te rapen.
Lees verder

2021

2021

31-12-2020

Na 52 keer iets onrecenseerbaars desalniettemin van sterren te hebben voorzien, sluit ik het jaar af zoals ik ben begonnen: met een recensie van het jaar dat komen gaat.
Lees verder

« 12345»