2021: 52 Reasons to be cheerful!

In 2020 recenseerde ik iedere week een onrecenseerbare zaak: een citytrip naar Grolloo, mijn tante Riet, Valentijnsdag, Groene vingers of Belasting betalen.  Ik heb er inmiddels 52 plus 1 bonusrecensies opzitten. Daar ga ik het bij laten. Er komt een boekje aan voor wie het nog eens rustig wil nalezen: Een onrecenseerbaar jaar. Het wordt een prachtig boekje, al zeg ik het zelf. Voor 15 euro en een paar postzegels is het van jou. Ergens eind april begin mei komt het uit.

Bestel 'Een onrecenseerbaar jaar': KLIK HIER

Laat ik u nu verder in de steek? Welzeker niet. Bert schrijft in 2021 vrolijk door, maar wel over een ander thema. Ik ga mijn mopperige kant uitdagen door u 52 keer te vergasten op een reden om vrolijk te zijn. Dat moet lukken in 2021, waarin er naar ik aanneem weer wat meer gelegenheid is voor 'Sex and Drugs and Rock 'n Roll', een festivalletje hier en daar en blond schuimend bier op een terras. Het worden 52 Reasons to be Cheerful! Die titel is trouwens ordinair gejat van het briljante nummer reasons to be cheerful (part 3) van Ian Dury and the Blockheads. dan hoeft u mij ook niet meer van plagiaat te beschuldigen...

Kerstboodschappen doen

Kerstboodschappen doen

24-12-2020

Voor velen is Kerst het summum van gezelligheid, genot, vreterij en drankzucht. Voor sommigen is het nog altijd een piepklein momentje van inkeer, maar daar ga ik u verder niet mee lastig vallen. Ik heb mijn portie inkeer de afgelopen jaren meer dan voldoende gehad als vertolker van herder Gallus in het kerstspel op de Vrije School van mijn twee oudste dochters.
Lees verder

Dor hout

Dor hout

18-12-2020

Ik heb vanochtend in het verpleegtehuis St. Jurrien in D. een bezoek gebracht aan een ‘stuk dor hout van de samenleving’, zoals sommige Corona-dwarsdenkers 80-plussers menen te moeten omschrijven.
Lees verder

Tranquilo met een D

Tranquilo met een D

12-12-2020

Ik weet niet hoe het u het afgelopen jaar is vergaan, maar bij ons thuis was het nogal ‘tranquilo’, met een d.
Lees verder

Onze schoonmaakster

Onze schoonmaakster

04-12-2020

Sinds een jaar of twee komt er bij ons thuis iedere week een schoonmaakster. Voor alle duidelijkheid: het is niet zo dat ik een luxepaard ben dat zijn handen niet vies wil maken en ik categorisch weiger om te stofzuigen, laat staan een stofzuigerzak te verwisselen.
Lees verder

Mooi van lelijkheid

Mooi van lelijkheid

28-11-2020

We kwamen er vroeger heel graag, bij tante Nel en ome Klaas. Tante Nel pafte met veel plezier de hele dag mentholsigaretjes weg van het merk Belinda.
Lees verder

Het Nederlandse omroepbestel

Het Nederlandse omroepbestel

20-11-2020

Ik geef toe, ik ben er een beetje laat mee. Maar met jullie hulp, lieve lezertjes, moet het lukken: Omroep Bert.
Lees verder

Kerstversiering

Kerstversiering

14-11-2020

The world is turnin', I hope it don't turn away, The world is turnin', I hope it don't turn away.
Lees verder

De Nederlandse vlag

De Nederlandse vlag

06-11-2020

Wij hadden vroeger thuis een enorme vlag, en een vlaggenmast. Ik schat wel een meter of 10 hoog.
Lees verder

Vrijspraak voor Jos B.

Vrijspraak voor Jos B.

30-10-2020

Maatschappijleer. Dat was toch het vak waar je vroeger op school graag een uiltje bij knapte. Eerste Kamer, Tweede Kamer, Kabinet, Ministeriële verantwoordelijkheid, de scheiding der machten, vrijheid van meningsuiting, het principe van de rechtsstaat.
Lees verder

Wandelen met de baas

Wandelen met de baas

23-10-2020

Stel: je bent een hond. Een Golden Retriever. Ik noem je voor het gemak even Bello. Maar het mag wat mij betreft ook Sam, Bobby, Kuifje, Spike of Rocky zijn.
Lees verder

« 12345»