Mijn recensies van onrecenseerbare zaken

Eind 2019 kwam mij het verhaal ter ore dat een Nederlandse man zichzelf dat jaar had uitgedaagd  iedere dag 10 kilometer hard te lopen.  Ik houd het bij twee keer sportschool in de week, maar zijn challenge (want zo noem je dat tegenwoordig...) bracht me wel op een idee. In het jaar 2020 zou ik iedere week een column schrijven.  Het onderwerp staat vast. Ik recenseer altijd een onrecenseerbare zaak: een citytrip naar Grolloo, mijn tante Riet, Valentijnsdag, Groene vingers of Belasting betalen.

Tot dusver zijn er meer dan veertig verschenen. Ik ben op koers om deze uitdaging te voltooien. Een selectie van de columns vind je op mijn website. Ik plaats ze op Facebook en mijn Linkedin pagina. De gebundelde columns verschijnen begin volgend jaar in handig zakformaat. Bestel nu alvast een boekje via bertjanvanweeren@gmail.com. Je komt geheid in het dankwoord!

Winstmaximalisatie

Winstmaximalisatie

15-10-2020

Winstmaximalisatie, kent u die uitdrukking? Ik moest er aan denken toen ik mezelf een paar jaar geleden trakteerde op een gloednieuwe iPhone. Ik kreeg het kleinood keurig verpakt in huis, en na enig graven in het piepschuim (waarom van die onmeûnig grote dozen om iets in te verpakken denk ik wel eens, het is geen grabbelton…) ontwaarde ik een minimalistisch vormgegeven hardkartonnen doosje.
Lees verder

Birkenstocks

Birkenstocks

06-10-2020

Ik ben zelf een groot liefhebber van de betere schoen. Kleding maken de man, maar dan moet de basis wel goed zijn.
Lees verder

Groene vingers

Groene vingers

03-10-2020

Ik mag in mijn vrije tijd graag met mijn handen in de aarde wroeten. Toen mijn vriendin en ik nog apart woonden, was ik dan ook vaak in haar tuin te vinden om daar al onkruid trekkend het volle hoofd te ledigen.
Lees verder

Valentijnsdag!

Valentijnsdag!

14-02-2020 | Ditjes

Er zijn maar weinig hoogtijdagen waar ik echt een hekel aan heb. Kindje geboren? Koningsdag? Hemelvaart? De Bathemse Kermis? Mijn verjaardag? De buurtbarbeque? Zolang ik er iets bij kan drinken, uit een fles die meer heeft gekost dan 7 euro en 49 cent, hoort u mij niet klagen.
Lees verder

Een rokertje opsteken

Een rokertje opsteken

08-02-2020

Mijn vader mocht vroeger graag een rokertje opsteken. Een zware Caballero zonder filter. Dat deed hij buiten én binnen.
Lees verder

Het jaar 2020

Het jaar 2020

02-02-2020

2020. Ik kan er kort over zijn. Het wordt net zo'n jaar als 2019. Een jaar waarin iedereen zich wederom vooral druk maakt over de effecten van vervuiling (minder snel, minder boer, minder groei), maar niet over de vervuiling zelf.
Lees verder