Wat zeggen anderen over Bert-Jan van Weeren?

Wat zeggen anderen over Bert-Jan van Weeren?

Communicatie is een vak. Helder en plezierig leesbaar kunnen schrijven is ook een vak. Bert Jan van Weeren is professional in beide vakgebieden. Hij is een goed luisterend adviseur die in staat is een boodschap te vertalen voor verschillende doelgroepen. Daarnaast is hij, niet onbelangrijk, een prettig mens om mee samen te werken.
Polle, interim-management 

Met een kritische en oprechte blik heeft Bert-Jan ons op scherp gezet in het proces om twee overeenkomsten te verkrijgen.  Hij heeft zijn constructieve bijdrage geleverd met het vertalen van onze vakspecialistische context naar een meer toegankelijk verhaal. Zijn deelname was als volwaardig teamlid in de tenders, zeker geen vluchtige review. Ons gezamenlijk resultaat: twee tickets voor komende jaren!
Gerben, opdrachtgever adviesbureau

Klare taal, echt Néderlandse taal, is wat je kan verwachten. Taal die je laat meebeleven wat Bert-Jan ontmoet heeft terwijl hij zich in een mens of ander onderwerp verdiepte. Zijn columns kenmerken zich door verwondering en aangename opwinding over het algemeen geaccepteerde. Opgeschreven met een flinke dot zelfrelativering. Een glimlach om mijn mond.
Jan, grafisch ontwerper & samenwerkingspartner

Ik heb met Bert-Jan prettig samengewerkt in een groot project rond wetenschapscommunicatie over waterkwaliteit. Bert-Jan is een zeer ervaren journalist en (communicatie)adviseur met brede kennis van de watersector. Hij kan complexe materie eenvoudig maken, in teksten, artikelen en in online uitingen. Waar nodig betrekt hij experts uit zijn netwerk. Daarnaast is hij een praktische aanpakker die de voortgang van het project nauwlettend volgt en prima overweg kan met deadlines. Bij Bert-Jan is je project in goede handen.
Christie, communicatieadviseur onderzoeksinsituut

Bert-Jan heb ik een aantal keren mogen ervaren als kritische nadenker, doorvrager en scherpe schrijver. Hierdoor ontstaan voor de waterwereld waarin ik werk, maar ook voor een breder publiek, begrijpbare teksten over technisch soms zeer ingewikkelde onderwerpen. Het is zeer waardevol als je dit soort lastige materie begrijpelijk kunt uitleggen. Een duidelijke kwaliteit van Bert-Jan!
Bas, strategisch adviseur watersystemen Waterschap

Bert-Jan is een zeer gedreven tekstschrijver, die met grote kennis van zaken en gedegen over verschillende vakgebieden kan schrijven. Hij gaat nooit over één nacht ijs en wacht liever op een week lang stevige vorst. Hij neemt geen genoegen met makkelijke antwoorden op moeilijke vragen en heeft een broertje dood aan moeilijke antwoorden op makkelijke vragen. Daarnaast is hij ook bedreven in het juiste platform zoeken voor de juiste tekst, zowel in print als online. Kortom: met Van Weeren kun je het niet versjteren!
Eric, tekstschrijver en samwerkingspartner

Om in Bert-Jans eigen taalgebruik te blijven, Bert-Jan leest (hapt) zo heerlijk weg. Hij bezit de kwaliteit om content ook werkelijk leesbaar te maken, de essentie van het verhaal duidelijk en helder over te brengen. De spijker op de figuurlijke kop te slaan. Wij hebben Bert-Jan gevraagd om een groot aantal interviews af te nemen en uit te werken voor een vastgoed magazine. Voor ons, als woningcorporatie, een groot project met als doel aantonen dat zorgvastgoed een aanvulling is voor woningcorporaties, geen risico. Bert-Jan heeft de essentie van het doel goed verwoord en geraakt. Bert-Jan is gedreven en to the point, bereidt zich geweldig voor en weet waar hij het over heeft.
Rina, senior communicatieadviseur Stichting Ouderenhuisvesting Rotterdam